Om

Hösten 2013 lanserade Blekinge Tekniska Högskolas bibliotek Skrivguiden. Syftet med guiden är att ge stöd till studenterna i deras akademiska skrivande. Med handfasta råd om skrivprocess, problemformulering och om hur man hanterar källor och referenser vill vi vägleda studenterna till ett bättre skrivande. Guiden har inte syftet att exakt beskriva hur akademiska texter ska skrivas utan den är tänkt att användas som en allmän vägledning.

Sedan 2014 utvecklas Skrivguiden i ett samarbete mellan bibliotek och skrivverkstäder på Blekinge Tekniska Högskola, Högskolan Kristianstad, Linnéuniversitetet och Umeå Universitet Skrivguidens redaktion består av Caroline Åkeborn och Maryam Shabanzab från Blekinge tekniska högskola, Lillemor Lyrén från Umeå Universitet, Henrik Evertsson och Ted Gunnarsson från Linnéuniversitetet samt Johan Landgren från Högskolan Kristianstad.

Skrivguiden uppdateras kontinuerligt med nytt material. Saknar du något? Kontakta oss gärna via kontaktsidan.

Vi ser gärna att även andra lärosäten antingen länkar till eller använder hela eller delar av texten och om man så önskar också bearbetar den. Enligt den Creative Commons licens vi valt så ska källan anges och vi ser gärna att ni skickar era ändringsförslag och tillägg till oss. Läs mer om CC-licensen genom att klicka på länken längre ned på sidan.

Om inget annat anges, är alla illustrationer du hittar i denna guide skapade av redaktionen.

Vill du delta i arbetet med att ytterligare utveckla Skrivguiden.se för högre utbildning som en samverkanstjänst är du välkommen att kontakta Skrivguidens redaktion via kontaktsidan.

Länka till Skrivguiden

Om du vill länka till Skrivguiden får du gärna använda loggan nedan.

Skrivguiden.se logotype

Det går bra att länka till andra sidor än startsidan, men vi garanterar inte att dessa är bestående.