Om

Hösten 2013 lanserade Blekinge Tekniska Högskolas bibliotek Skrivguiden. Syftet med guiden är att ge stöd till studenterna i deras akademiska skrivande. Med handfasta råd om skrivprocess, problemformulering och om hur man hanterar källor och referenser vill vi vägleda studenterna till ett bättre skrivande. Guiden har inte syftet att exakt beskriva hur akademiska texter ska skrivas utan den är tänkt att användas som en allmän vägledning.

Sedan 2014 utvecklas Skrivguiden i ett samarbete mellan bibliotek och skrivverkstäder på Blekinge Tekniska Högskola, Högskolan Kristianstad, Linnéuniversitetet och Umeå Universitet Skrivguidens redaktion består av Anna Stockman och Jenny Gunnarsson från Blekinge tekniska högskola, Helen Hed från Umeå Universitet, Henrik Evertsson och Ted Gunnarsson från Linnéuniversitetet samt Johan Landgren och Claes Dahlqvist från Högskolan Kristianstad.

Under 2017 uppdateras Skrivguiden med nytt material. Saknar du något? Kontakta oss gärna via kontaktsidan.

Vi ser gärna att även andra lärosäten antingen länkar till eller använder hela eller delar av texten och om man så önskar också bearbetar den. Enligt den Creative Commons licens vi valt så ska källan anges och vi ser gärna att ni skickar era ändringsförslag och tillägg till oss. Läs mer om CC-licensen genom att klicka på länken längre ned på sidan.

Vill du delta i arbetet med att ytterligare utveckla Skrivguiden.se för högre utbildning som en samverkanstjänst är du välkommen att kontakta Skrivguidens redaktion via kontaktsidan.

Länka till Skrivguiden

Om du vill länka till Skrivguiden ser vi gärna att du använder HTML-koden nedan.

<a href=”http://www.skrivguiden.se/”><img src=”http://skrivguiden.se/media/2015/01/skrivguiden-04.png” alt=”Skrivguiden.se”/></a>

Användandet av denna kod kommer att skapa en banner som ser ut som den nedan.

Skrivguiden.se

Det går givetvis bra att även länka till andra sidor än startsidan, men det kan aldrig garanteras att dessa är bestående.